Branko Marović

Branko Marović rođen je 27.04. 1974. u Rijeci, a svoje prve teniske korake napravio je u Tenis klubu Pećine sa sedam godina i od tada do danas je član našeg kluba, a već deset godina je voditelj škole tenisa u klubu.

Debitirao je za prvu seniorsku ekipu sa 15 godina (1989 g. na šestoj ploči) i za sada drži rekord u nastupima za TK Pećine jer u proteklim godinama skupio više od 190 nastupa u službenim susretima prve i druge hrvatske lige.

Najbolji plasman na rang listi HTS postigao je 1992. kad je na kraju godine zauzeo 5. mjesto. 1996 g. postaje zamjenik kapetane prve momčadi, a od 1998. vodi prvu ekipu kao trener i kapetan u Prvoj hrvatskoj ligi.

S učenicom Vanom Šutalo 2004. postaje seniorski viceprvak države u mješovitim parovima. Njegov učenik Filip Tomljanović osvojio je dva puta 5. mjesto na državnom prvenstvu Hrvatske (do 16 i do 18 godina) i tako osigurao nastup na slavnom Orange Bowlu u Miamiju, što je neslužbeno juniorsko prvenstvo svijeta.

Njegova učenica Laura Velnić je 2014. ostvarila za klub i trenera ogroman uspjeh, osvojivši izvrsno 4. mjesto na državnom mastersu do 10 godina. To je završni turnir godine na kojem imaju pravo nastupa samo cure koje su najbolje rangirane u svojim regijama na kraju godine.

Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci stekao je titulu ekonomista, a na Kinezioloskom fakultetu u Zagrebu zvanje višeg sportskog trenera za tenis.

Kontakt: branko.marovic@ri.t-com.hr

Linkovi

Vježbanje forehanda i backhanda

Tenis u perajama

Moja domovina

Leave a Reply